Weersvoorspelling GP van China: Droog en warm

09 april 2013 — Dit weekend wordt de GP van China verreden op het circuit van Shanghai. Voor het eerst dit seizoen gaan we een droog weekend tegemoet. image

De eerste twee GP’s van het seizoen kenden zeer wisselvallige omstandigheden. Droge perioden werden afgewisseld met felle regenbuien, waardoor de volgorde constant veranderde. Dit weekend ziet het ernaar uit dat we voor het eerst normale omstandigheden zullen krijgen. China moet dus een eerste graadmeter worden voor de teams om een idee te krijgen over de pikorde.

De temperaturen gaan in stijgende lijn. De vrije trainingen op vrijdag zullen verreden worden onder een zacht lentezonnetje bij een temperatuur van 21 graden. Op zaterdag krijgen de rijders iets meer wolken boven het hoofd geschoven, maar het blijft droog. Voor de race op zondag wordt droog en warm weer voorspeld, waarbij de zon het kwik doet stijgen tot 24 graden.

We zullen dus een eerste beeld krijgen van de verhoudingen tussen de topteams. Wat de banden betreft wordt het nog wat afwachten hoe de Pirelli’s zich gaan gedragen. Red Bull rijder Mark Webber gaf eerder al aan veel pitstops te verwachten tijdens de race.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België