logo
 

Weersvoorspelling: Kan de GP van Groot-Brittannië doorgaan ?

08 juli 2012 — Gisteren werd de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië onderbroken tijdens Q2 en dit omwille van de hevige regenval. Mogelijk staat ons een gelijkaardige situatie voor vandaag te wachten.

image
belangrijk: updates onderaan dit nieuwsbericht

De weersvoorspellingen voor vandaag gaan uit van een temperatuur tussen de 17°C en 19°C. Belangrijker is echter de hoeveelheid regen en die kan wel eens voor problemen zorgen.

Voor aanvang van het raceweekend werd zaterdag als de beste dag van het weekend beschouwd. Rekening houdende met de hoeveelheid regen die er gisteren reeds viel en de onderbreking van de kwalificatie belooft dat dus niet veel goeds voor de race.

De weersvoorspellingen houden rekening met regen die bij momenten zeer intens kan zijn. Er wordt zelfs gewaarschuwd voor mogelijk hevig onweer. De kans is dus niet onbestaande dat de race onderbroken dient te worden of dat de start zelfs uitgesteld dient te worden. Indien het regent bij de aanvang van de race is de kans bovendien groot dat de start achter de safety car wordt gegeven. Gisteren ondervond ook de GP2-race alvast de nodige problemen.

Bijkomend probleem is dat niet enkele de hoeveelheid regen die er valt maar ook het water dat op het circuit blijft staan voor heel wat problemen kan zorgen.

Voorlopig is het nog afwachten maar het belooft alvast een sensationele race te worden. De regenbanden van Pirelli zullen alvast een cruciale rol gaan spelen (klik hier voor een video over hoe de regenbanden in de Formule 1 werken).

update 12u55: Momenteel is het droog en bewolkt boven het circuit van Silverstone. Voorlopig lijkt het droog te blijven.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België