logo
 

Weersvoorspelling kwalificatie en race

16 maart 2013 — Komende nacht (Belgische tijd) wordt de kwalificatie voor de GP van Australië verder afgewerkt, gevolgd door de race zelf. Het is echter maar de vraag in welke mate het weer opnieuw een belangrijke rol zal gaan spelen.

Om 11 uur plaatselijke tijd (1 uur in België) wordt de kwalificatie voor de GP van Australië verder afgewerkt. Q2 en Q3 zullen onder veel betere omstandigheden gereden worden dan Q1 op zaterdag. Er zal tijdens de kwalificatie een wind staan van zo’n 25 km/h. De temperatuur bedraagt kort voor de middag, het moment waarop de kwalificatie wordt afgewerkt, tussen de 16°C en 18°C. De kans op regen bedraagt dan ongeveer 15 procent.

Ook voor de race, die om 17 uur plaatselijke tijd (7 uur Belgische tijd) begint, wordt hoofdzakelijk droog weer voorspeld. De wind zou iets minder hevig zijn dan tijdens de kwalificatie en de temperatuur zou tussen de 15°C en 17°C bedragen. De regenkans bedraagt afhankelijk van de weerdienst tussen de 10 en 30 procent.

Het contrast met de kwalificatie en derde oefensessie op zaterdag is dus bijzonder groot, al is het contrast met enkele dagen geleden misschien nog groter. De bewoners van Melbourne kreunden tot voor kort onder een hittegolf (de zomer loopt op zijn einde in Australië) waarbij er temperaturen van boven de 40°C werden bereikt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België