“Wegvallen van races kost de F1-teams 100 miljoen euro”

25 maart 2020 — Volgens Dr. Helmut Marko zorgt het wegvallen van F1-races voor een serieuze financiële aderlating bij de F1-teams.

Tot dusver zijn reeds acht races van de F1-kalender 2020 geannuleerd. Er wordt voorlopig vanuit gegaan dat er een herwerkte F1-kalender zal komen met vijftien tot achttien races.

Het wegvallen van verschillende F1-races zal de teams echter met een serieuze financiële kater opzadelen.

“Alle teams dreigen verdiensten te verliezen. Indien er vijf races worden geannuleerd dan verliezen we 100 miljoen euro,” aldus Marko tegenover de Oostenrijkse publicatie ‘Österreich’.

Gezien het wegvallen van heel wat geld was het volgens Marko dan ook de enige juiste keuze om de nieuwe regels die voor 2021 gepland stonden uit te stellen.

“Het was logisch,” aldus Marko. “We hebben nu een stabiel reglement. Indien we dat bevriezen dan dalen de kosten enorm en alles zou binnen het vooropgestelde budgetplafond vallen.”

Aan ambitie ontbreekt het Red Bull volgens Helmut Marko alvast niet. In de fabriek willen ze er nog steeds voluit voor blijven gaan.

“Onze fabriek gaat er voluit voor. Hopelijk kunnen we na de ‘zomerpauze’ opnieuw beginnen,” bevestigde Marko. “We willen onze kans wagen en samen met Max voor de titel gaan.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België