logo
 

Wehrlein bevestigd bij Sauber

16 januari 2017 — Pascal Wehrlein rijdt volgend seizoen voor het Sauber F1 team. De jonge Duitser wordt er de teamgenoot van Magnus Ericsson.


De overstap van Wehrlein is geen verassing. Geruchten over een overstap naar Sauber hingen al enkele weken in de lucht. De DTM-kampioen uit 2015 zet hiermee een mooie stap vooruit van staartteam Manor. Bij dat team behaalde Wehrlein vorig jaar één puntje, tijdens de GP van Oostenrijk. Wie Wehrlein opvolgt bij het financieel geteisterde team is nog niet bekend.

Wehrlein wordt als een groot talent gezien. De Mercedes-protegé was dan ook lange tijd in de running om het zitje van wereldkampioen Nico Rosberg over te nemen. Door zijn geringe ervaring kiezen de Duitser en Mercedes voor een tussenstop.

De bevestiging van Werhlein bij Sauber en Massa bij Williams zetten wel de deur open voor de opvolger van Nico Rosberg. Niets staat een overstap van Valtteri Bottas van Williams naar Mercedes immers nog in de weg. Met Wehrlein heeft zijn grootste concurrent nu immers een plaatsje bij een ander team en Williams heeft met Massa een vervanger voor Bottas.

Geschreven door Mika Tuyaerts

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België