logo
 

Wehrlein eerste keer in de punten: “Ik geloofde het zelf niet”

03 juli 2016 — Pascal Wehrlein veroverde tijdens de GP van Oostenrijk zijn allereerste wk-punt in de Formule 1.


Reeds tijdens de kwalificatie maakte Pascal Wehrlein een goede indruk. De Duitser reed in zijn Manor F1-bolide een indrukwekkende twaalfde tijd, zijn beste kwalificatie tot dusver. Tijdens de race deed Wehrlein er nog een schepje bovenop door als tiende te finishen en zijn allereerste wk-punt in de Formule 1 te behalen.

Wehrlein is uiteraard superblij met zijn tiende plaats en zijn eerste wk-punt, een punt dat ook enorm belangrijk is voor Manor Racing.

“Het voelt geweldig,” antwoordde Wehrlein op de vraag hoe het voelt om nu een F1-piloot te zijn die in de punten is gefinisht. “Halverwege de race dacht ik dat het voorbij was omdat we zoveel pech kenden met de safety car. Ik was laatste na die safety car en dacht dat het erop zat.”

“Ik bleef echter pushen en probeerden mijn banden te ‘managen’. Ik wou immers niet opnieuw stoppen en tegen het einde was ik aan het strijden met Bottas en Gutierrez.”

“Aan de finish zag ik mijn naam bij P10 staan en ik dacht dat het Perez moest zijn. Ik vroeg het team dan ook of ik op een ronde was gezet, aangezien ik niet zeker wist hoe de regel dan is.”

Wehrlein hoopt alvast om tijdens de resterende races van het seizoen nog in de punten te eindigen.

“Ik hoop dit jaar nog meer punten te behalen, of op zijn minst dat Sauber geen punten meer behaalt. Wat het prijzengeld betreft is er immers een groot verschil tussen de tiende en elfde plaats in het kampioenschap,” besluit Wehrlein.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België