Wehrlein: “Gebrek aan ervaring kostte mij het racezitje bij Mercedes”

13 maart 2017 — Pascal Wehrlein mag dan wel deel uitmaken van het talentenprogramma voor jonge rijders van Mercedes, toch greep de Duitser naast het racezitje van Nico Rosberg. Een gebrek aan ervaring zou aan de basis gelegen hebben van het missen van het racezitje.


Toen Nico Rosberg na het behalen van de wereldtitel aankondigde dat hij afscheid nam van de Formule 1 moest Mercedes halsoverkop op zoek naar een vervanger.

Wekenlang duurde het alvorens Valtteri Bottas officieel bevestigd werd als vervanger van Rosberg. Mercedes koos daarmee voor de ervaring van de Fin. Ook Pascal Wehrlein leek aanvankelijk echter in de running te zijn voor het racezitje van Rosberg.

Uiteindelijk moest Wehrlein de duimen leggen voor Bottas, iets dat volgens Wehrlein enkel en alleen toe te schrijven was aan het feit dat hij slechts één jaar ervaring in de Formule 1 had.

“Dat is wat ze gezegd hebben,” aldus Wehrlein over het gesprek dat hij met Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff had. “Een jaar ervaring is niet voldoende, dat was redelijk duidelijk.”

Volgens Wehrlein zei Toto Wolff dat het beter zou zijn indien hij nog wat bijkomende ervaring zou opdoen, dat één jaar ervaring niet voldoende was en dat rijders tijdens hun tweede jaar meestal een serieuze stap vooruit zetten.

“Ik denk dat Mercedes een perfecte rijder wil, een rijder die op zijn limiet zit,” aldus Wehrlein. “Momenteel bevind ik me, door een gebrek aan ervaring, nog niet op de limiet van waar ik me kan bevinden. Dat is redelijk duidelijk.”

In de plaats van bij Mercedes zal Wehrlein komend seizoen voor het Zwitserse Sauber F1 team rijden. Daar zal hij samen met Marcus Ericsson het rijdersduo vormen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België