Wehrlein: “Ik ben klaar voor Mercedes in 2017”

19 mei 2016 — Pascal Wehrlein, rijder bij Manor en protegé van Mercedes, voelt zich klaar voor de overstap naar Mercedes in 2017, nadat de Duitser opnieuw testte voor Mercedes in Spanje.


Op woensdag, de laatste dag van de ‘in-season’ test, werd Pascal Wehrlein opgeroepen bij Mercedes in plaats van Esteban Ocon. Mercedes verklaarde dat ze een ervaren rijder achter het stuur wilden. Deze keuze kwam op hetzelfde moment dat de geruchten naar buiten kwamen dat Nico Rosberg aan het spreken is met Ferrari voor een zitje voor 2017.

Mocht Rosberg beslissen om te veranderen van team, dan zou reserverijder Pascal Wehrlein een goede kandidaat zijn voor het zitje bij Mercedes.

Hij voelt zich in ieder geval klaar om te rijden voor Mercedes. “Ja, ik zou er klaar voor zijn. Ik push altijd. Je moet wel. Je kan niet relaxen of het rustiger aan doen. Je weet niet wat er volgend jaar gebeurd of het jaar daarop. Je moet er steeds het beste van maken.”

Hoewel Wehrlein dit seizoen voor Manor rijdt en het bekend is dat het moeilijk is om van Manor naar een beter team te verhuizen, is hij nog niet bezig met wat er in de toekomst gaat gebeuren. “Dat ik dit jaar geen race ga winnen, dat is duidelijk. Je weet nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren. Op dit moment focus ik me op dit seizoen. Ik wil zoveel mogelijk leren en het zo goed mogelijk doen in de wagen. Voor andere zaken ben je bij de verkeerde persoon.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België