Wehrlein is tevreden over comeback: “Race wordt wel een grote onbekende”

16 april 2017 — Pascal Wehrlein moest de eerste twee races van het seizoen aan zich laten voorbij gaan nadat bleek dat de blessure die hij opgelopen had tijdens de 'Race of Champions' erger was dan eerst gedacht. Tijdens de kwalificaties gisteren in Bahrein stuurde hij zijn Sauber naar een dertiende plaats.


Wehrlein kan niet anders dan tevreden zijn met zijn positie op de grid voor vandaag. Hij laat in zijn Sauber onder andere beide rijders van McLaren en Force India achter zich, en hij verslaat zijn teamgenoot Ericsson met meer dan een seconde. Een alles behalve slechte prestatie met een team dat voor het seizoen soms omschreven werd als een vogel voor de kat.

“Sinds vrijdag was ik sessie na sessie in staat om te verbeteren,” aldus Wehrlein. “We hebben steeds stappen in de goeie richting gezet op het vlak van de afstelling van de wagen. Per gereden ronde krijg ik meer vertrouwen in de wagen. Ik ben gewoon heel tevreden met het resultaat.”

De Duitser gaf wel aan nog wat last te hebben van rugpijn, en dat zijn deelname aan de race nog een beetje een sprong in het duister zal worden.

“Ik voel het, maar het is niet zo dat het me echt hindert,” geeft hij aan. “Ik denk dat het wel zal lukken in de race. Natuurlijk is het lastig, maar dat is het voor iedereen.”

“Op het vlak van prestaties weet ik niet wat ik mag verwachten, zeker omdat de langste run die ik dit jaar met de wagen reed ongeveer een twintigtal ronden duurde. Ik weet dus ook niet hoe de auto zich tijdens de race zal gedragen, maar ik probeer er het maximale uit te halen en me te amuseren.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België