“Wehrlein mist eerste F1-wintertest, Giovinazzi vervanger”

16 februari 2017 — Volgens diverse media zal Pascal Wehrlein de eerste wintertest in Barcelona missen en zal Ferrari-testrijder Antonio Giovinazzi zijn vervanger zijn.


De voorbije weken waren er al speculaties dat Pascal Wehrlein mogelijk de eerste wintertest in Barcelona zou missen. Het Sauber F1 team voelde zich genoodzaakt te reageren en zei dat de berichten over Wehrlein pure speculaties waren en dat er nog medische onderzoeken gaande waren.

Volgens diverse berichten zouden nieuwe medische testen aangetoond hebben dat Wehrlein aan zijn crash tijdens de Race of Champions een rugblessure heeft overgehouden. De Duitser zou op doktersadvies de eerste wintertest, die op 27 februari van start gaat, missen.

Antonio Giovinazzi, de derde rijder bij Ferrari, zou de testwerkzaamheden van Wehrlein op zich nemen. Giovinazzi en vaste rijder Marcus Ericsson zouden elk twee testdagen voor hun rekening nemen. Voorlopig is het echter nog wachten op een eventuele officiële bevestiging door het Sauber F1 team.

De crash van Pascal Wehrlein tijdens de Race of Champions:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België