“Wehrlein moet zijn doelstellingen halen om een racezitje bij Mercedes te bemachtigen”

13 maart 2016 — Pascal Wehrlein rijdt binnen een week zijn eerste F1-race. Het eerste doel, F1-piloot worden is daarmee verwezenlijkt, maar het volgende doel is overduidelijk een racezitje bij Mercedes bemachtigen.


Vorig jaar veroverde Wehrlein samen met Mercedes de titel in de DTM. Het zorgde ervoor dat de Duitser samen met de steun van Mercedes een F1-racezitje bij Manor Racing wist te bemachtigen.

Een F1-racezitje bij Mercedes is dus het volgende doel, al moet Wehrlein daarvoor volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff eerst wel bepaalde doelen halen.

“Wat onze line-up betreft zijn we momenteel zeer tevreden met Nico en Lewis en zij vormen dan ook ons huidig rijdersduo,” aldus Toto Wolff. “Dit is onze situatie vandaag maar we moeten ook vooruitkijken naar de jaren die komen. Pascal maakt reeds geruime tijd deel uit van Mercedes en we zouden hem ook niet steunen op de manier zoals we dat doen indien we niet verwachten dat hij op een bepaalde dag de stap naar een ‘Zilverpijl’ zal zetten. Dat is het doel en hij weet wat hij daarvoor moet doen. Hij weet welke doelstellingen hij moet halen om zich te verzekeren van een racezitje in onze wagen.”

 

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België