logo
 

Wehrlein: “Ik hoopte op een racezitje bij Mercedes maar verwachtte het nog niet”

14 augustus 2016 — Pascal Wehrlein is enigszins teleurgesteld dat Nico Rosberg ook volgend jaar nog steeds de teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes blijft. Anderzijds had Wehrlein niet verwacht dat hij volgend seizoen al voor Mercedes zou rijden.


Wehrlein had als protegé van Mercedes ongetwijfeld een klein beetje gehoopt dat hij eind dit seizoen de overstap van Manor naar Mercedes had kunnen maken. Mercedes koos er echter voor om Nico Rosberg langer aan zich te binden.

Mercedes liet Wehrlein zijn F1-debuut bij Manor maken, dat met motoren van Mercedes rijdt. Als Mercedes-protegé kan Wehrlein daar zonder te veel druk de knepen van de Formule 1 leren. Meer zelfs, Wehrlein krijgt met Esteban Ocon een andere Mercedes-protegé naast zich als teamgenoot. Ocon vervangt vanaf de GP van België Rio Haryanto, die niet kon voldoen aan zijn sponsorverplichtingen.

Voor Wehrlein was de aankondiging dat Rosberg ook volgend seizoen nog voor Mercedes zal rijden uiteraard een kleine teleurstelling, al blijft hij optimistisch.

“Natuurlijk wou ik voor Mercedes rijden maar nu heb ik nog wat extra tijd om mezelf voor te bereiden,” aldus Wehrlein tegenover ‘Motorsport-total.com’. “Gefrustreerd ben ik niet want ik wist reeds hoe de situatie zat.”

“Eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht dat ik volgend jaar al in de wagen van Mercedes zou zitten.”

Wat die toekomst dan wel inhoudt is voorlopig nog onduidelijk. Wehrlein heeft nog geen contract voor volgend seizoen. Er wordt dan ook al druk gespeculeerd over een mogelijke overstap van Manor naar Force India, dat eveneens met motoren van Mercedes rijdt.

“Momenteel heb ik een contract van één seizoen bij Manor. We zullen zien wat er volgt,” houdt Wehrlein zich op de vlakte.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België