Wehrlein reserverijder bij Mercedes

15 september 2014 — Pascal Wehrlein is reserverijder bij het Mercedes F1 team, zo maakte de renstal bekend.


Wehrlein behaalde afgelopen weekend zijn op de Lausitzring zijn eerste zege in de DTM en ziet daaraan meteen een mooi vervolg gebreid.

Vorige week reed Wehrlein zo’n 500 kilometer in een Mercedes F1 W03 op het circuit van Portimao. De Duitser reed echter ook al ruim 12 000 kilometer in de simulator van Mercedes, in de F1 W05. Ervaring heeft hij dus al opgedaan.

“Ik was erg blij toen ik vernam dat ik een F1-test voor Mercedes mocht doen. Ik had enkele ronden de tijd nodig om me aan te passen aan de snelheid van een F1-bolide, de serieuze remkracht en de bochtensnelheid, die helemaal anders is dan in een DTM-wagen,” aldus Wehrlein.

Ook Toto Wolff is blij om Wehrlein in de Mercedes-familie te mogen verwelkomen.

“We zijn verheugd dat we Pascal na zijn succesvolle test van vorige week mogen verwelkomen in de familie van Mercedes,” aldus Toto Wolff in een reactie op de aankondiging. “Hij heeft dit jaar achter de schermen al heel hard in de simulator gewerkt. Hij speelde daarbij een belangrijke rol tijdens de voorbereidingen voor de races. Naast Nico en Lewis beschikt bij over de meeste kennis en ervaring over de F1 W05 Hybrid. Hij is dan ook de logische keuze voor de rol van reserverijder.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België