Wehrlein vervangt zieke Lewis Hamilton tijdens bandentest

29 november 2016 — Pascal Wehrlein heeft vandaag Lewis Hamilton vervangen tijdens een bandentest voor Pirelli, zo heeft Mercedes laten weten.


Vandaag vond de afsluitende testdag plaats van het testprogramma van de F1-banden voor het seizoen 2017. Pirelli liet de voorbije maanden Mercedes, Ferrari en Red Bull met aangepaste F1-bolides de banden voor volgend jaar uittesten. In 2017 wordt er immers met opmerkelijke bredere banden gereden, wat de aërodynamica alsook het gedrag van de wagen beïnvloedt.

Ook vandaag kwamen Mercedes, Ferrari en Red Bull in actie. Het was daarbij de bedoeling dat Lewis Hamilton een volledige dag de testwerkzaamheden op zich zou nemen. Bij Mercedes had men bepaald dat de winnaar van de wereldtitel naar Maleisië zou gaan voor sponsorverplichtingen terwijl de andere rijder zou testen.

Op het Yas Marina Circuit, waarop hij zondag nog de strijd om de titel verloor, vatte Hamilton ‘s ochtends de testwerkzaamheden aan. Na de middag gaf Hamilton zijn stuurtje wegens ziekte echter aan Mercedes-testrijder Pascal Wehrlein. De Manor F1-piloot, die protegé is van Mercedes, verrichtte ook eerder dit jaar al heel wat testwerkzaamheden met de 2017-banden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België