Weldra beslissing over mogelijke terugkeer GP van Frankrijk

13 september 2012 — In de loop van de komende weken zou er een beslissing valen over een mogelijke terugkeer van de GP van Frankrijk op de F1-kalender.

Frankrijk probeert reeds langer opnieuw een plaatsje op de F1-kalender te verkrijgen. Vooral de vorige President van Frankrijk, Nicolas Sarkozy, en zijn regering waren hier voorstander van. Onder de huidige regering Hollande verloopt alles net iets moeilijker.

Lange tijd leek er een beurtrol te zullen komen tussen Frankrijk en België maar ondermeer omdat Sarkozy niet herverkozen werd als Presicent van Frankrijk ging dit niet door. Frankrijk zou blijkbaar toch willen verderbouwen aan een terugkeer op de F1-kalender. Een beurtrol met België zit er alvast niet meer in omdat het circuit van Spa-Francorchamps jaarlijks tot 2015 op de F1-kalender zal staan. Die overeenkomst werd eind augustus bekendgemaakt.

Zowel het circuit van Magny-Cours, waarop de voorbije drie dagen een Young Driver Test plaatsvond, alsook het circuit van Le Castellet, willen graag de GP van Frankrijk huisvesten. Beide circuits werden door de FFSA gevraagd om hun businessplan te bezorgen.

De FFSA wil vervolgens aan Valerie Fourneyron, de minister van sport, de financiële haalbaarheid van een Franse F1-race presenteren. In de loop van de komende weken zou er vervolgens een beslissing moeten komen of Frankrijk kan en wil terugkeren op de F1-kalender.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België