Welk F1-team deed in 2018 de snelste pitstops?

24 december 2018 — In de Formule 1 kunnen duizendsten van een seconde soms beslissen over winst of verlies. Zeker de pitstops kunnen daarbij cruciaal zijn, maar welk team was daarin het voorbije F1-seizoen het snelst?


DHL, de officiële logistieke partner van de Formule 1, hield tijdens seizoen per race een klassement bij waarin er punten gescoord konden worden voor de zogenaamde ‘DHL Fastest Pit Stop Award’. De trofee ging verrassend genoeg niet naar F1-wereldkampioen Mercedes. Zij kwamen immers pas op de derde plaats.

Het was Red Bull Racing dat over de eenentwintig races het meeste punten veroverde en zich daardoor de trofee mag toe-eigenen. Ferrari moest tevreden zijn met de tweede plaats, al kan ook de pitcrew van de Scuderia zich op de borst kloppen.

Ferrari slaagde er immers in om de snelste pitstop van het seizoen af te werken. Tijdens de GP van Brazilië werd Sebastian Vettel zijn SF71-H in amper 1,97 sec van vier nieuwe banden voorzien. En neen, dat was net geen absoluut record.

Het record staat immers nog steeds op naam van het Williams F1 team dat in 2017 tijdens de GP van Azerbeidzjan een pitstop afwerkte in 1,92 sec.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België