logo
 

Welke banden kiezen de rijders en teams voor de GP van Singapore?

06 september 2016 — Pirelli heeft de setjes bandencompounds bekendgemaakt die de verschillende rijders en teams voor de GP van Singapore gekozen hebben.


De GP van Singapore is een zogenaamde ‘nachtrace’. De race vindt plaats op een stratencircuit en Pirelli voorziet voor Singapore opnieuw de ‘ultrasoft’, de extreem zachte bandencompound die pas dit seizoen geïntroduceerd werd.

Opvallend is dat het vooral Ferrari en Haas zijn die resoluut voor de ultrasoft opteren, negen setjes om precies te zijn. Naast Ferrari en Haas kiest enkel Sauber-piloot Marcus Ericsson eveneens voor negen setjes van de ultrasoft.

Mercedes en Red Bull kiezen slechts zeven setjes van de extreem zachte bandencompound. Dat kan er uiteraard voor zorgen dat Ferrari de kwalificatie en de races strategisch anders zal benaderen dan Mercedes en Red Bull.

Bij Mercedes is er bovendien een klein verschil tussen Hamilton en Rosberg. Rosberg opteert voor een extra setje van de zachte bandencompound, dit ten koste van de superzachte bandencompound.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van SingaporePirelli

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België