logo
 

Welke bandencompounds voorziet Pirelli voor Brazilië en Abu Dhabi?

27 juli 2016 — Pirelli heetf gisteren de bandencompounds bekendgemaakt voor de races in Brazilië en Abu Dhabi, de twee laatste races van de F1-kalender 2016.


Binnen 14 weken vindt de GP van Brazilië plaats, de voorlaatste race van het seizoen en dat betekent dat Pirelli de bandencompounds voor de ‘overzeese’ races in Brazilië en Abu Dhabi, die een week later plaatsvindt, bekendmaakt. Voor zogenaamd ‘overzeese’ races heeft Pirelli immers meer tijd nodig om logistiek alles in orde te krijgen.

Voor de GP van Brazilië, die op het circuit van Interlagos wordt verreden, krijgen de teams en rijders de bandencompounds, hard, medium en soft ter beschikking. Het verschil met de bandencompounds die tijdens de GP van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit worden gebruikt kan niet groter zijn. Tijdens de laatste race van het seizoen krijgen de teams en rijders immers de soft, supersoft en ultrasoft ter beschikking.

Met de bekendmaking van de bandencompounds voor de laatste twee races van het seizoen zijn nu al de beschikbare bandencompounds tijdens de resterende races van het seizoen bekend.

Bandencompounds tijdens de resterende races van het seizoen 2016:
GP van Duitsland: medium, soft, supersoft
GP van België: medium, soft, supersoft
GP van Italië: medium, soft, supersoft
GP van Singapore: soft, supersoft, ultrasoft  
GP van Maleisië: hard, medium, soft
GP van Japan: hard, medium, soft
GP van Verenigde Staten: medium, soft, supersoft  
GP van Mexico: medium, soft, supersoft
GP van Brazilië: hard, medium, soft
GP van Abu Dhabi: soft, supersoft, ultrasoft

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België