Welke F1-motor maakte de meeste kilometers tijdens F1-test?

23 februari 2019 — Na de eerste F1-wintertest worden er steeds heel wat lijstjes met statistieken gemaakt. Een interessante statistiek is steeds die van het aantal kilometers dat de verschillende motoren hebben afgelegd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Met het oog op het nieuwe seizoen willen niet alleen de F1-teams maar ook de motorleveranciers graag zoveel mogelijk kilometers maken. Voor de motorleveranciers zijn de F1-wintertests immers cruciaal.

Nadat de nieuwe F1-motoren uitgebreid getest werden op de testbank vormen de wintertests het enige moment waarop de motoren uitgebreid getest kunnen worden onder ‘echte’ omstandigheden. Een F1-motor op een testbank testen of in verschillende F1-bolides, het blijft een groot verschil.

Tijdens de eerste testweek waren er weinig noemenswaardige problemen. Enkel het Williams F1 team, dat met Mercedes-motoren rijdt, kwam pas op de derde testdag in actie, wat er uiteraard voor zorgde dat het aantal kilometers dat met de Mercedes-motor werd afgelegd aanzienlijk naar beneden haalde.

De motoren van Ferrari legden tijdens de eerste testweek het meeste aantal kilometers af. Honda levert enkel aan Red Bull Racing en Toro Rosso motoren maar staat wel enigszins verrassend op plaats twee, kort gevolgd door Mercedes en Renault.

Aantal km per motorleverancier:
1. Ferrari - 6931 km (drie teams)
2. Honda - 4454 km (twee teams)
3. Mercedes - 4403 km (drie teams)
4. Renault - 4087 km (twee teams)

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België