Werd Force India opzettelijk genegeerd tijdens kwalificaties?

21 april 2012 — Beide Force India-coureurs kwamen tijdens de kwalificaties opvallend weinig in beeld, wat volgens vele geruchten hun 'straf' zou zijn omwille van de kritiek die het team had op de Grand Prix van Bahrein.

image

Wie vandaag de kwalificaties voor de Grand Prix van Bahrein heeft gevolgd, heeft de wagens van Force India niet vaak kunnen bewonderen. Zowel Nico Hulkenberg als Paul di Resta werden slechts een zeldzame keer in beeld gebracht, terwijl die laatste het schopte tot in Q3 met uiteindelijk de negende kwalificatieplaats.

Het duurde dan ook niet lang voordat er een grote discussie begon op sociale netwerken als Twitter en Facebook, want aangezien Force India zich de voorbije dagen openlijk vragen heeft gesteld over de veiligheid in Bahrein en de tweede vrije training oversloeg, zou dit natuurlijk een perfecte ‘straf’ kunnen zijn van de regie, die geregeld wordt door een bedrijf van Bernie Ecclestone.

“Ik heb wat dingen gelezen op Twitter, maar zelf zat ik in de wagen en heb ik hem dus voldoende gezien”, ontweek Paul di Resta de vraag of er kwaad opzet in het spel zou zijn. Ook Nico Hulkenberg wou niet reageren over de kwestie, al verklaarde een ander teamlid van Force India aan Autosport dat er wel degelijk sprake is van een ‘payback’.

Bernie Ecclestone ontkende de aantijgingen met klem en zei dat de coureurs minder in beeld werden gebracht omdat de fans enkel geïnteresseerd zijn in de topplaatsen tijdens de kwalificatie.

“Het kan niemand iets schelen wie er op de negende of elfde plaats eindigt”, antwoordde Ecclestone nogal cru. “Misschien enkel mensen die een bepaald team volgen, zouden dat willen weten, maar mijn mensen concentreerden zich liever op wie de polepositie ging halen.”

Toch werden in de loop van de kwalificatiesessie andere middenveldcoureurs als Senna en Ricciardo geregeld in beeld gebracht en was er in het begin zelfs plaats voor beelden van De la Rosa, Pic en Glock. Er blijft dus veel twijfel bestaan over de uitleg die Ecclestone aan het verhaal heeft gegeven.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België