Werkt Porsche verder aan LMP1-motor met het oog op de F1?

27 november 2017 — Hoewel Porsche stopt met haar LMP1-WEC project zullen de Duitsers toch blijven verder werken aan de ontwikkeling van hun motor die daar eerder voor voorzien was.


Wat de nabije toekomst betreft richt Porsche voor 2019 zijn pijlen op de Formule E. De Duitsers hebben echter ook al meermaals hun interesse laten blijken in een avontuur in de F1 vanaf 2021 maar ze willen eerste afwachten in welke zin de regels zullen evolueren.

Porsche heeft al een tijdje laten weten dat ze hun LMP1-activiteiten zouden stopzetten maar de autosport staat nu eenmaal nooit stil en ze waren in Stuttgart al begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe V6 voor volgend seizoen.

Het dertig man sterke team dat werkte aan deze motor hoeft zich echter geen zorgen te maken dat het binnenkort moet gaan stempelen want er werd beslist dat ze mogen verder werken aan de ontwikkeling van de krachtbron. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat ze dat doen met het oog op een instap in de F1.

“Voor ons was het duidelijk dat indien we zouden verder doen met de LMP1 dat er nood was aan een nieuwe krachtbron. We hadden immers gezien dat onze huidige viercilinder op zijn limiet gekomen was,” aldus Porsche LMP1-directeur Fritz Enzinger.

“We zijn in april gestart met de ontwikkeling van een zescilinder en dat werk willen we natuurlijk afmaken. Dat doen we door in het begin een ééncilinder te ontwikkelen want het is immers niet nodig om op dit moment een volledige motor te bouwen.”

Enzinger voegt er ook nog aan toe dat de F1 niet de hoogste prioriteit heeft op de agenda.

Porsche-CEO Oliver Blume laat weten dat er verder gewerkt wordt aan het programma in functie van de wagens voor de openbare weg.

“Ik geef geen commentaar op vragen over de F1,” liet Blume weten. “Op dit moment concentreren we ons op de Formule E. Bij Porsche proberen we ons altijd op één ding te focussen om ons bedrijf niet over te belasten.”

“We beginnen nu met een ééncilinder te ontwikkelen om de verbrandingssystemen te testen voor onze toekomstige motoren in onze sportwagens. Of we die ook ooit zullen gebruiken in de autosport is een ander paar mouwen. Het staat momenteel alleszins niet op de agenda,” besluit Blume.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België