logo
 

Whitmarsh: “Button ligt opnieuw op titelkoers”

03 september 2012 — Na zijn overtuigende zege in Spa ligt Jenson Button weer helemaal op koers voor de titel. Dat is alvast de mening van Martin Whitmarsh, teambaas bij McLaren. Button was afgelopen weekend in België de eerste die dit seizoen van start tot finish aan de leiding reed.

Ondanks zijn tweede zege van het seizoen staat Button wel nog 63 punten achter op WK-leider Fernando Alonso. Maar volgens Whitmarsh zal de overwinning in Francorchamps het geloof in de titel terug doen oplaaien bij de 32-jarige Brit.

“Jenson was gefrustreerd omdat het niet goed ging, maar na een prestatie als die van zondag moet je erin blijven geloven. Het seizoen is nog lang en we hebben een snelle wagen. Dat moet hem geruststellen.”

Ook Lewis Hamilton is nog steeds kandidaat om te wereldtitel te veroveren. Maar de 27-jarige Hamilton kende een pak minder succes dan zijn landgenoot bij McLaren.

“Het was een moeilijk weekend voor Lewis”, zegt Whitmarsh, “maar hij is sterk en heeft ondertussen al heel wat ervaring. Het zou me niet verbazen dat hij in Monza supersterk voor de dag komt en misschien zelfs wint.”


Geschreven door Jo Nys

Categorieën: GP van BelgiëJenson ButtonLewis HamiltonMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België