Whitmarsh in de bres voor Perez

28 mei 2013 — Martin Whitmarsh neemt het op voor zijn jonge rijder na het incident met Kimi Raikkonen tijdens de GP van Monaco. image

Raikkonen had de Mexicaan van McLaren als idioot bestempeld tijdens de race, en vond nadien dat iemand Perez een klap in zijn gezicht moest verkopen, omdat praten toch niet zou helpen. Perez had al eens een inhaalbeweging gemaakt, waardoor Raikkonen de chicane moest afsnijden, maar iets voor het einde van de race kwamen de twee met elkaar in aanraking. Raikkonen moest de pits opzoeken en zag nadien heel wat punten verloren gaan. Zijn achterstand op WK-leider Sebastian Vettel is gegroeid van 4 naar 21 punten. Sergio Perez moest zijn McLaren aan de kant zetten met oververhitte remmen.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh neemt het op voor zijn piloot, die heel wat strijdlust toonde. “We moeten hierover niet teveel lopen klagen. Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal in Monaco. Zijn inzet en strijdlust stemden mij tevreden.” verklaarde Whitmarsh.

“Natuurlijk kun je bij momenten te hard pushen, maar ik denk dat hij enkele mooie inhaalbewegingen heeft gemaakt. Ik kan niet anders dan tevreden zijn met hem. Hij is toegewijd, en gaat er voor.”

Volgens de Brit mag de schuld van het incident echter niet enkel aan Perez toegeschreven worden.

“Je kunt het op verschillende manieren bekijken. Checo zal beweren dat Kimi hem niet genoeg ruimte gaf, en deur dichtgooide, en Kimi zal zeggen dat hij zijn lijn aan het verdedigen was, en dat Checo van veel te ver kwam. Het was een gewaagd maneuver, maar tijdens het racen moet je zo nu en dan eens wat risico’s nemen. Als het lukt, dan ben je de held, als het mislukt, kop van jut. Na de touch beschadigde Checo zijn voorvleugel, maar erger waren de brokstukken die in zijn remmen terecht kwamen. Daardoor liep de temperatuur in de remmen te hoog op, en moest hij zijn wagen aan de kant zetten.” aldus Whitmarsh.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België