Whitmarsh verdedigt Hamilton

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh had meer verwacht van de race op Monza. Lewis Hamilton kon de Britse renstal geen enkel punt bezorgen, toch is Whitmarsh trots op hem.

Wereldkampioen Lewis Hamilton maakte op zondag een klapper van formaat mee als hij te vroeg op het gas gaat bij het uitkomen van de eerste Lesmo. Hamilton wist als geen ander dat hij slecht enkele bochtjes tijd had om Jenson Button te passeren. De wagens van McLaren kampen zoals geweten met een tekort aan downforce en weg was plots de achterzijde van de wagen van Hamilton. Een flopper van een topper, of juist niet?

“Lewis ging zo snel als hij kon en de bedoeling was om op de limiet door de bocht te gaan om vervolgens nog een poging te doen om Jenson in te halen. Hij heeft iets te hevig op het gas gegaan om aan te kunnen sluiten bij Jenson. Hij zou Lewis ook niet zijn om genoegen te nemen met de derde eindplaats en daarom vinden we het geen ramp. Lewis gaf zich elke ronde voor 100 procent behalve in de laatste ronde. In de laatste ronde gaf Lewis zich 101 procent en dat is teveel”.

“We zijn inderdaad teleurgesteld in de race maar we gaan er niet over blijven denken en ons optimaal voorbereiden op de GP van Singapore. Als Lewis niet crashte op Monza konden we toch wel stellen dat we de wagens van Brawn GP konden volgen en hopelijk doen we het op Signapore zelfs beter”, aldus Martin Whitmarsh.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België