Whitmarsh zet Alonso onder druk

09 oktober 2012 — Door zijn uitvalbeurt in Suzuka is Fernando Alonso onder stevige druk van de concurrentie komen te staan. Dat is althans de mening van McLaren teambaas Martin Whitmarsh.

Een uitvalbeurt was het laatste wat Alonso kon gebruiken in Japan. Door het incident bij de start werd de Spanjaard echter tot de opgave gedwongen. Sebastian Vettel ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor, en nadert zo tot op 4 punten van de leider in de tussenstand voor het wereldkampioenschap.

Volgens Whitmarsh staat Alonso nu onder grote druk, al komt die meer van Vettel dan van McLaren, zo vertelde hij tegen de BBC. Whitmarsh ziet zijn team momenteel meer in een bijrol, maar sluit beide kampioenschappen nog lang niet uit. Met de vierde en vijfde plaats voor Hamilton en Button werd de achterstand op Alonso iets kleiner, maar de weg is nog lang.

Whitmarsh: “Suzuka was niet onze beste wedstrijd, maar het gat naar Alonso is opnieuw iets kleiner geworden, en er zijn nog altijd vijf races te gaan. We maken nog kans op beide titels, maar dan moeten we onze achterstand in Korea opnieuw weten te verkleinen. Het is nu aan ons om te kijken hoe en waar we de auto nog kunnen verbeteren voor de volgende Grote Prijs.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België