“Wie aan de leiding rijdt controleert de race, ook met de 2019-regels”

25 april 2019 — Ondanks de reglementswijzigingen die het racen en de gevechten in de Formule 1 intenser moeten maken blijft er volgens Mercedes-piloot Valtteri Bottas een constante in de sport: de leider in de race controleert de race en heeft het een stuk makkelijker dan de rest.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Valtteri Bottas kwalificeerde zich in China op de pole maar kende een slechte start waarna hij er tijdens de rest van de race niet meer in slaagde om teamgenoot Lewis Hamilton te bedreigen. Hamilton nam door zijn overwinning ook de leiding in de wk-tussenstand over van Bottas.

“Uiteraard had ik liever nog aan de leiding van het kampioenschap gestaan maar dat is momenteel niet zo,” aldus Bottas. “Dat is het leven, zo gaat het nu eenmaal soms. Het is echter nog vroeg in het seizoen en ik sta slechts enkele punten achter in het kampioenschap.”

“Indien ik goed blijf presteren dan kan ik het in mijn voordeel doen keren, dat gaat mijn doel ook zijn voor Baku.”

Volgens Bottas wordt het in Baku enorm belangrijk om goed te kwalificeren en een goede start te maken. In China slaagde Bottas erin om de pole te veroveren maar zijn start van de race was heel wat minder goed.

Op het bij momenten erg smalle en bochtige stratencircuit van Baku moet Bottas een herhaling daarvan absoluut zien te vermijden. Een goede kwalificatie en goede start zullen immers de sleutel tot succes zijn.

“Zelfs wanneer je drie of vier seconden achter je voorligger rijdt glijd je meer, wat dan weer de banden doet oververhitten en dat maakt alles veel moeilijker,” verklaart Bottas.

Vooral in Baku kan een goede start en aan de leiding van de race rijden dus cruciaal zijn, zeker omdat inhalen ondanks het erg lange rechte stuk niet altijd eenvoudig is.

“Dat is nu eenmaal hoe de Formule 1 al lange tijd is,” haalde hij vervolgens zijn schouders op. “Wie aan de leiding rijdt die controleert alles een beetje en heeft het altijd wat eenvoudiger.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België