Wie rijdt waar volgend jaar?

09 september 2014 — Naarmate het seizoen vordert, raken de zitjes weer stilaan ingevuld, maar wie rijdt nu waar in 2015?


Onlangs hebben we de bevestiging gekregen dat Bottas en Massa bij Williams blijven voor 2015 en kregen we ook de aankondiging van rookie Max Verstappen bij Toro Rosso in de plaats van Jean-Eric Vergne,…  Maar hoe zit het met de andere teams?

Na ongeveer 20 jaar krijgen we weer een samenwerking tussen McLaren en Honda!  Dit zal voor vele mensen weer herinneringen terugbrengen van het Senna-Prost tijdperk.  Maar wie worden de piloten bij McLaren-Honda? 

Momenteel circuleren er veel geruchten in de paddock van Lewis Hamilton die na zijn opstootje met Nico Rosberg een terugkeer naar McLaren-Honda wel ziet zitten.  Of Sebastian Vettel, waarvan we weten dat McLaren serieus aan zijn mouw aan het trekken is? Of misschien wel Fernando Alonso die na zijn ‘mislukt’ seizoen van 2007 wel een terugkeer ziet zitten, en dit na zijn ‘teleurstellende’ jaren bij Ferrari.

En waarom Romain Grosjean eventueel niet? We weten dat hij en Eric Boullier een goede relatie hebben met elkaar dankzij hun samenwerking bij Lotus. Tevens heeft Grosjean ook zijn status van brokkenpiloot afgeschud dankzij zijn sterke seizoen van vorig jaar.  Gegarandeerd dat hij het mist om voor het podium te vechten, na zijn podiumfinishes van vorig jaar en de teleurstellende Lotus dit seizoen. 

McLaren heeft alvast bevestigd dat Jenson Button en Kevin Magnussen nog niet bevestigd zijn voor volgend jaar.  Eric Boullier heeft trouwens vermeld dat McLaren graag op lange termijn wilt kijken. Zoals we weten is Jenson Button ook niet meer van de jongste en misschien mogen we wel dromen en zien we een Stoffel Vandoorne volgend jaar in Formule 1.  Alhoewel er nog geen geruchten zijn die er op wijzen dat we Stoffel al volgend jaar in de F1 mogen verwachten. 

Fernando Alonso heeft intussen in een interview aan Sky bevestigd dat hij bij Ferrari blijft voor een extra seizoen.  Sebastian Vettel staat nog een jaar onder contract bij Red Bull en het zou dan ook bizar zijn dat Vettel zijn team zal verlaten terwijl Honda nog niets heeft bewezen. Toto Wolf heeft trouwens ook bevestigd dat Mercedes pas zijn superduo uit elkaar zal halen als de relatie tussen Rosberg en Hamilton onhoudbaar wordt. Het is ook begrijpelijk dat Mercedes uitermate haar best zal doen om dit duo bij elkaar te houden, dus dit is duidelijk hun worst-case-scenario. 

Perez heeft bekend gemaakt dat hij dicht bij een deal met Force India staat.  Ferrari heeft bevestigd dat Kimi blijft, ondanks zijn tegenvallend seizoen.  Tevens zijn ook de zitjes van Sutil en Gutierrez nog niet bevestigd. 

Zoals het er naar uitziet, zijn er voorlopig geen grote veranderingen op komst voor het komende seizoen, buiten de terugkeer van McLaren-Honda.  Waarschijnlijk mogen we de grote verrassingen verwachten bij de kleinere teams zoals Caterham, Sauber, Marrusia… De gridsamenstelling van 2016 echter, roept wel vele vraagtekens op door de resem contracten die eindigen eind 2015!

Geschreven door Lynn Podevyn

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België