Wie wordt het dertiende team op de grid?

02 december 2009 — Voor Sauber en Toyota zal het nog heel even afwachten worden wat betreft hun toekomst binnen de F1. Op 12 december beslist de FIA alvast of men wel een dertiende team op de grid wenst voor komend seizoen.

Op dit ogenblik kunnen we allemaal nog terugvallen op het deelnemerslijst van 12 teams voor het seizoen 2010. Mogelijk komt er op 12 december nog een dertiende team bij want dan beslist de FIA of een dertiende renstal wel nodig zou zijn. Volgens enkele persberichten zou in eerste instantie Toyota al een boete van 150 miljoen dollar willen vermijden door haar renstal alsnog aan Stefan GP te verkopen. Uiteraard zal Toyota de nieuwe eigenaar wel moeten verzekeren van een plaatsje op de grid en dat zou dan wel weer eens ten koste van Sauber kunnen gaan.

Peter Sauber doet er al maanden alles aan om de renstal van BMW om te dopen tot Qadbak maar ook hier wacht men nog steeds op de doorslaggevende beslissing van de FIA. Wordt het Qadbak, Stefan GP of helemaal niets? Nog maar eens afwachten tot 12 december!

“Onze bekendmaking zal nu snel gaan volgen maar geweten is dat Toyota gebonden is aan het Concorde Agreement en dat iets of iemand dus toch zal moeten gaan deelnemen. Blijkbaar is men niet in de positie om ons daarvan te verzekeren maar we zijn zeker bezig met deze zaak”, aldus de FIA.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België