logo
 

Wie zijn de mogelijke vervangers van Kimi Raikkonen?

27 juni 2016 — De F1-teams zijn weer druk aan het onderhandelen. Ook Ferrari blijft niet stilzitten. Het contract van Raikkonen loopt immers eind dit seizoen af. Maar wie zijn de mogelijke vervangers van de Fin.


De eerste kandidaat is Carlos Sainz jr. Bij Toro Rosso zijn ze het erover eens dat hij de overstap naar Red Bull kan maken, maar daar is geen plek meer voor de Spanjaard. Ferrari en Renault hebben dit ook gemerkt en hebben hem in het vizier. Zijn contract bij de renstal is echter nog niet afgelopen en ze zullen hem dus moeten afkopen indien ze hem als vervanger voor Raikkonen willen.

Helmut Marko zegt er (kort, maar wel krachtig) het volgende over: “Als Ferrari betaalt, kunnen we een gesprek voeren.”

Sergio Perez is de tweede potentiële kandidaat. Het was opmerkelijk dat de Force India-rijder maar liefst twee maal het podium haalde dit seizoen. Ook zijn contract is nog niet afgelopen, waardoor er ook een transfersom aan hem hangt. Hoewel Ferrari nog geen contact heeft opgenomen met Force India, liet Perez al vaker weten dat hij droomt van Ferrari.

Zijn teammanager Andy Stevenson en Otmar Szafnauer zeiden dat zijn droom reëel is, maar voor het komende seizoen duur zal worden voor de Italiaanse renstal.

“Iedere piloot droomt van Ferrari. Ferrari krijgt echter drie keer zoveel van de rechtenhouder als wij. Ze moeten dan ook over het nodige geld beschikken om hem af te kopen.”

Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België