logo
 

“Wij willen een eerlijke verdeling van het prijzengeld in de F1”

26 juni 2013 — Marussia laat weten dat het een eerlijkere verdeling van het prijzengeld in de Formule 1 wil.

image
In 2010 kwamen er enkele nieuwe teams in de Formule 1 en om ervoor te zorgen dat die teams betere overlevingskansen hadden kregen de teams die buiten de top-10 eindigden een vast bedrag aan prijzengeld. Dat bedrag kwam neer op 7,7 miljoen euro.

Maar daar kwam verandering in toen Bernie Ecclestone liet weten dat er nog maar alleen aan de eerste tien teams prijzengeld wordt gegeven. Vroeger zou dat betekend hebben dat meerdere teams geen prijzengeld zouden krijgen maar door het verdwijnen van HRT telt de Formule 1 nu nog maar elf teams. Daarom zou er onder de huidige regeling telkens één team zijn dat met lege handen achterblijft.

Volgens Graeme Lowdon van Marussia zorgt de huidige regeling voor enorm veel druk bij de kleinere teams en worden de teams die veel geld uitgeven bevoordeeld.

“Het probleem dat we momenteel hebben met de huidige manier van regelgeving is dat de prestaties beter worden naarmate je meer budget hebt en meer geld uitgeeft. Je kan dus eigenlijk voor een deel je succes kopen. De meeste F1-teams geven dan ook gans hun budget uit. Je hebt echter een enorm groot probleem wanneer je al je geld uitgeeft en de prestaties vervolgens tegenvallen”, zei Lowdon tegenover The Guardian.

Voorlopig hoeft Marussia niet te vrezen dat ze uit de boot vallen voor de verdeling van het prijzengeld. Het team staat momenteel immers tiende in de wk-tussenstand, voor Caterham.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België