Wijzigingen aan het stratencircuit van Monaco

14 mei 2010 — De organisatie van de Grote Prijs van Monaco heeft samen met de FIA beslist om enkele wijzigingen aan het circuit aan te brengen.

Het afsnijden van chicanes zou dit weekend in Monaco wel eens nare gevolgen kunnen hebben. De kerbstones ter hoogte van de haven en het zwembad zullen namelijk zodanig verhoogd worden dat de wagens er vlugger schade zouden kunnen oplopen.

De bedoeling is uiteraard om het afsnijden van chicanes te vermijden. Ter hoogte van het zwembad zouden de verhoogde kerbstones er alvast voor moeten zorgen dat de historische uitloopzone haar functie verliest. Bij het uitkomen van de tunnel zullen rijders dus hun grenzen moeten kennen in 2010.

Ook heeft men naast het circuit de hekken zodanig verhoogd dat het publiek minder risico zal lopen tijdens eventuele crashes. Tot slot werd ook het wegdek op meerdere plaatsen vernieuwd. Het betreft hier het rechte stuk aan de start, de uitloopzone ter hooge van St. Devote en de pitstraat op plaatsen waar dat nodig was. De opvallendste verandering zou vooral het verhogen van de kerstones aan het zwembad zijn want daar gaan rijders zich in 2010 geen foutje kunnen permiteren. Het vervangen van een bodemplaat is tijdens een race alvast geen optie.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België