logo
 

Wil Melbourne de Formule 1 dumpen?

24 januari 2011 — Melbourne zal de komende jaren de Formule 1 nog verwelkomen maar het ziet er niet naar uit dat de Formule 1 daarna nog welkom is.

Robert Doyle, de burgemeester van Melbourne, is niet meer echt te spreken over de Formule 1. Volgens Doyle kost de Formule 1 te veel aan de stad en brengt ze ook te veel overlast met zich mee. Voor Doyle is dat dan ook het sein om het huidige contract, dat nog tot 2015 loopt, uit te doen en daarna het contract niet te verlengen.

“In 1996, toen de race een evenement van vier dagen was en de gezamenlijke sponsoring veel beter was, moest de race nog steeds gesteund worden met zo’n 1,7 miljoen Australische Dollar,” aldus Doyle tegenover de Herald Sun. “Vorig jaar was dat 50 miljoen.”

“Als we dan even snel naar 2015 gaan. De voordelen van de stad zouden zo’n honderden miljoenen advertentiewaarde hebben, tientallen miljoenen lokale opbrengsten en het evenement zou over de drie dagen zo’n 250 000 à 300 000 bezoekers verwelkomen. De kost voor de belastingbetalers zal dan zo’n 70 miljoen Australische Dollar bedragen.”

“Het is zoals zo vaak gezegd: eerst betalen om vervolgens een veelvoud van dat bedrag te krijgen in return. Maar 70 miljoen?”

Voorlopig kunnen we dus nog blijven genieten van de stratenrace door Albert Park maar als het van Robert Doyle afhangt is het na 2015 dus gedaan. In het verleden stonden echter verschillende andere Australische steden reeds te springen om een F1-race te organiseren.

Er lijkt dus nog een toekomst weggelegd voor de Formule 1 in Australië.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Australië

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België