Williams-aandeel keldert met 27%

23 april 2011 — Hopelijk heeft u geen aandelen van Williams gekocht toen de renstal naar de beurs van Frankfurt trok want dan kijkt u nu aan tegen een verlies van zo'n 27%.

image

Williams trok naar de beurs en werd zo de eerste F1-renstal die een notering kreeg. Al tijdens de eerste dag dat het aandeel werd verhandeld daalde de koers. Tot op heden hebben de nieuwe aandeelhoduers nog niet echt kunnen genieten van hun investering. Het aandeel noteerde donderdagavond tegen een koers van 17,69 euro, zo’n 27 procent lager dan de prijs waartegen het naar de beurs kwam.

De hoofdoorzaak is ongetwijfeld de erg slechte start van het F1-seizoen. Williams kende haar slechtste seizoensstart in haar F1-geschiedenis. Het behaalde nog geen enkel punt en staat tiende van de twaalf teams die meedoen. Het beste resultaat tot nu toe was een dertiende plaats tijdens de gp van China.

Naast de modale fan van Williams, die wat aandelen van zijn favoriete renstal kocht, is vooral Cyrte het grootste slachtoffer. Cyrte is een investeringsmaatschappij die werd opgericht door de Nederlander John De Mol. Cyrte kocht een belang van zo’n vijf procent in de renstal en het kijkt nu tussentijds tegen een verlies aan van zo’n 3,3 miljoen euro.

Uiteraard zijn de slechte resultaten tijdens de races alsook de dalende beurskoers niet echt goed om nieuwe investeerders alsook sponsors aan te trekken. Williams moet dan ook dringend betere prestaties weten neer te zetten.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België