logo
 

Williams: best of the rest in Japan

04 oktober 2014 — Tijdens de vrije trainingen bleek al dat Mercedes opnieuw dominant is in Japan. Het gat met de eerste achtervolgers was immers een volle seconde. In de kwalificatie slaagde Williams er in om het gat enigszins te dichten. Met name de Fin Valtteri Bottas kwam wat dichter bij Mercedes.

image
Een goede zes tienden van een seconde is het verschil tussen polesitter Nico Rosberg en derde op de grid Valtteri Bottas. Het is dus opnieuw Williams die het dichts bij Mercedes komt. Er klinkt dan ook gematigd optimisme bij Bottas.

Op de typisch Finse wijze, zegt hij: “Het ging niet slecht vandaag. Het is mooi dat we nu wat dichter in de buurt komen van Mercedes, want tijdens de vrije trainingen waren ze erg snel.” Ook Bottas vindt dus de Mercedessen van Rosberg en Hamilton een klasse apart.

De Fin van Williams hoopt op een nieuwe podiumfinish: “Het gat met Mercedes is nog steeds groot. Morgen zal dat niet anders zijn. Dus de kans op een overwinning voor ons is erg klein. Maar we mogen wel tevreden zijn met het resultaat van vandaag.” Williams mag inderdaad tevreden zijn. Beide Williams rijders staan immers op de tweede rij van de grid. Bottas staat derde, en teammaat Massa staat vierde.

Als laatste heeft Bottas niet alle vertrouwen in de regen die voorspeld wordt. “Als het regen zal dat het ons wat moeilijker maken. Maar net als Mercedes, hebben wij ook een kleine marge ten opzichte van de andere teams. Dus ik blijf mikken op het podium,” aldus Valtteri Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België