logo
 

Williams bevestigt interesse in Robert Kubica: “We gaan hem evalueren”

25 september 2017 — Het Williams F1 team heeft bevestigd dat de renstal daadwerkelijk interesse heeft in Robert Kubica als mogelijke racepiloot voor 2018.


Met Felipe Massa en Lance Stroll beschikt Williams momenteel over een rijdersduo bestaande uit een zeer ervaren rijder en een rookie. Met het oog op 2018 bevestigde Williams nog geen van beide rijders, waarmee het haar opties open wil houden.

Wel is het zo dat sponsor Martini vereist dat minstens één van beide rijders ervaren is en minstens 25 jaar. Indien Williams beslist om Lance Stroll te behouden moet het dus een tweede ervaren rijder ernaast plaatsen. Grote vraag is dan ook of Felipe Massa volgend jaar ook nog voor Williams zal rijden.

De voorbije weken waren er geruchten dat Williams interesse heeft in Robert Kubica en de Britse renstal heeft nu ook bevestigd dat Kubica één van de mogelijkheden is waarmee het rekening houdt.

“We evalueren een aantal coureurs”, aldus een woordvoerster van Williams tegenover ‘GPUpdate’. “één van hen is inderdaad Kubica. Dat wat we gaan evalueren is natuurlijk vertrouwelijke informatie en ik kan niet vertellen wat er allemaal staat te gebeuren, maar zodra we in de positie staan om meer te vertellen zullen er aankondigingen volgen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België