Williams bevestigt Latifi als tweede rijder voor 2020

28 november 2019 — Zoals verwacht heeft het Williams F1 team Nicholas Latifi bevestigd als tweede rijder voor 2020. Hij wordt de teamgenoot van George Russell. Daarmee is ook meteen de startgrid voor volgend jaar compleet.

Afgelopen jaar stond Latifi aan de start van het F2-kampioenschap als rijder bij het Franse DAMS en mocht hij zes maal in actie komen tijdens de vrije trainingen op vrijdag voor Williams.
​“Ik ben erg blij dat ik in 2020 als vaste racepiloot aan de slag mag gaan”, aldus de vierentwintigjarige Canadees.
“Ik heb dit jaar met veel plezier met het team samengewerkt, hen ondersteund bij de ontwikkeling van de auto en geholpen waar ik kan, zowel op de baan als in de fabriek.”
“Ik kijk uit naar de reis die voor me ligt met het team en ik ben enthousiast om mijn Formule 1-debuut te maken tijdens de Australische Grand Prix in 2020.”
​Ook vice-teambaas Claire Williams is erg opgetogen over de aanstelling van Latifi om volgend jaar voor Williams te gaan racen.
​“Ik ben blij te kunnen aankondigen dat Nicholas in 2020 de rol van racepiloot zal gaan vervullen en zo teamgenoot van George wordt,” aldus Claire Williams.
“Wij zijn bij Williams allemaal enorm onder de indruk van wat hij dit jaar heeft bereikt in de Formule 2. Samen met zijn inzet voor het team en het werk dat hij achter de schermen heeft gedaan.”
“Nicholas is een gevestigd en gerespecteerd lid van Williams geworden, en we kijken ernaar uit dat hij deze nieuwe rol kan oppakken, terwijl we ernaar uitkijken om onze weg terug naar het middenveld te vechten.”
Williams moet nog bevestigen wie volgend week in actie zal komen tijdens de post-season test in Yas Marina, maar naar alle waarschijnlijkheid zal Latifi de honneurs waarnemen voor de formatie uit Grove.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België