Williams F1 team stuurt personeel met verlof, rijders leveren salaris in

06 april 2020 — Het Williams F1 team heeft vandaag laten weten dat het een deel personeelsleden met verlof heeft verstuurd. Daarnaast leveren de rijders en het management salaris in.

Net als de overige F1-teams wordt ook het Williams F1 team serieus getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Nadat de eerste acht races van de F1-kalender 2020 geannuleerd werden mogen de F1-teams zich dit jaar waarschijnlijk aan heel wat minder inkomsten verwachten.

Daarnaast heerst er ook nog heel wat onzekerheid over wanneer het F1-seizoen 2020 eindelijk van start kan. In het kader van goed bestuur heeft het Williams F1 team dan ook besloten om een deel van haar personeel met verlof te sturen. Het management van het team alsook de F1-piloten leveren een deel van hun salaris in.

“Door de situatie rond COVID-19 ziet het Williams F1 team zich genoodzaakt om een deel van het personeel met verlof te sturen, daarnaast zullen er nog enkele maatregelen genomen worden om kosten te besparen,” zo luidt het in een mededeling van de renstal.

“De verlofperiode zal tot eind mei duren. Het senior management en onze rijders leveren vanaf 1 april 20 procent van hun loon in.”

Williams laat tot slot weten dat deze moeilijke beslissing genomen werd en dat alles in het werk wordt gesteld om de banen binnen het team te beschermen zodat iedereen terug aan de slag kan wanneer de situatie het toelaat.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België