Williams gaat voor het podium

29 oktober 2014 — Het jaar voor Williams kan niet meer stuk. Het staat voorlopig derde in het kampioenschap van de constructeurs en heeft als zes podiumplaatsen veroverd. Ook nu gaan ze naar Amerika met als doel op het podium te eindigen. Misschien zit er zelfs een overwinning in voor Bottas of Massa?

image
De rijder die vooral gezorgd heeft voor de podiumplaatsen van Williams, is Valtteri Bottas. Voor Bottas is het duidelijk: “We moeten op het podium weten te eindigen. We willen graag onze voorsprong op Ferrari vergroten, dus is een podiumfinish mooi meegenomen.” Verder heeft Bottas het gevoel dat het een leuke race wordt. “Elk team komt met een goed gevoel naar Texas. Dat belooft dus voor de race. Het circuit van Amerika is één van de betere circuits met een goede sfeer en fanatieke fans. Austin is ook een leuke stad om te zijn.” Bottas houdt dus van het circuit. Wat ook te begrijpen is als je weet dat Bottas vorig seizoen zijn eerste punten in de Formule 1 wist te halen op het circuit in Austin.

De andere rijder bij Williams, Felipe Massa, heeft ook vertrouwen in een goed resultaat. “Ik denk dat we hier mooie punten kunnen scoren. Het circuit is een mix van snelle en trage bochten, wat het technisch erg interessant maakt. Laten we hopen op een goed weekend zonder pech.”

Ook hoofdingenieur bij Williams, Rob Smedley, heeft zijn mening gegeven over komend weekend. “Austin zal zoals steeds een grote uitdaging worden. We hebben een goed gebalanceerde wagen nodig voor de snelle eerste sector. Verder moeten we letten op de slijtage van de banden in de langzamere gedeeltes van het circuit. De laatste belangrijke factor is het weer. Ofwel zal het vrij koel zijn, ofwel wordt het bloedheet. De auto wordt dus op elk vlak beproefd op dit circuit.”

Voorlopig wordt er mooi weer voorspeld met aardige temperaturen ver boven de twintig graden.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België