Williams: “Geld in eigen zak”

10 februari 2011 — Bij de Britse renstal Williams heeft men zich voorgenomen om de opbrengsten van dit seizoen in eigen zak te steken. Vanaf dan mogen hun aandelen pas op de markt.

Sir Frank Williams en Patrick Head zijn van plan om de opbrengst van hun renstal ditmaal eens in eigen zak te steken. Beide heren lieten niet lang geleden nog weten dat er stilaan werd nagedacht over het eventueel wegvallen van Frank Williams die al jaren aan de top staat van zijn eigen en gelijknamige renstal.

Samen met Head richtte hij in 1975 de inmiddels legendarische renstal op en behaalden ze meerdere wereldtitels in de F1. Ook het dodelijke ongeval van Ayrton Senna zal uiteraard altijd gelinkt blijven aan wat in 1975 hun droom was. Om de toekomst van Williams te verzekeren ging men in elk geval met aandelen moeten werken. De waarde van de renstal werd ondertussen al geschat op 265 miljoen euro.

Het is duidelijk de bedoeling dat Williams in 2011 voor het laatst volledig op eigen kosten zal draaien. Debutant Maldonado betaalde in principe reeds het salaris van Barrichello en sponsors brengen extra’s binnen. Volledig puntenloos zal de renstal waarschijnlijk ook in 2011 niet blijven.

Ook het prijzengeld zal aan het einde van het seizoen geen kleingeld wezen. Al die opbrengsten, min de onkosten, zullen ditmaal in de pocket van Sir Williams en Head verdwijnen. Beide heren beweren nooit eerder geld uit de renstal te hebben genomen. De investeringen voor komend seizoen zouden eveneens van nieuwe aandeelhouders moeten komen. Als die nog maar zullen toehappen nadat dit verhaal op hun ontbijttafels ligt.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image