Williams hoopt het tweede beste team te zijn

04 maart 2016 — Volgens Rod Nelson, test ingenieur bij Williams, zal zijn team over de snelheid beschikken om dicht bij Mercedes te komen. Bij Williams is er hoop dat zij het tweede beste team zullen zijn van het nieuwe seizoen, na Mercedes.


Williams werd de afgelopen twee jaar steeds derde in het kampioenschap. Maar nu de tests in Barcelona afgelopen zijn, heeft Rod Nelson genoeg gezien van de nieuwe wagen om te suggereren dat ze het tweede beste team zullen worden.

Felipe Massa en Valtteri Bottas wisten de afgelopen dagen hun programma vlot af te werken. Op woensdag reed Felipe Massa een snelle ronde op de zachte band en ook Valtteri Bottas liet reeds zien dat de wagen snel is.

“Alles ligt dicht op elkaar en elke dag is wel wat anders”, antwoordt Nelson op een interview met GPUpdate.net.

“Nu we enkele dagen hebben kunnen testen, kunnen we beter gaan vergelijken waar we staan. Er is geen enkele twijfel dat Mercedes opnieuw erg sterk is. Maar ik durf wel te denken dat we in staat zijn om de strijd aan te gaan met Ferrari. Er komen nog een aantal aanpassingen aan de wagen. Het komt erop aan om zo efficiënt mogelijk te zijn. Want ook Ferrari zal niet stil staan wat betreft het aanbrengen van nieuwe onderdelen.”

“We zullen in ieder geval ons best doen. Maar het zal dicht op elkaar liggen. Mercedes is nog een stap verwijderd, maar we zouden graag tweede eindigen als we dat kunnen.”

Verder liet Nelson nog weten dat ze nog niet alles hebben laten zien van de FW38. Bij Williams hebben ze zich vooral gefocust op de betrouwbaarheid. “We zijn niet op zoek naar snelle tijden. Enkel laat op de middag doen we even een sessie waar we sneller gaan. Andere teams gaan in de morgen snelle tijden rijden, terwijl wij meer bezig waren met langere runs.”

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België