Williams hoopt vandaag te kunnen testen: “Dit is enorm teleurstellend”

20 februari 2019 — Het ooit zo roemrijke team uit Grove is er de eerste twee testdagen niet in geslaagd om hun bolide zelfs nog maar in Barcelona te krijgen. Kwatongen beweren dat de positie van technisch directeur Paddy Lowe op losse schroeven staat.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

Het schrappen van de initieel geplande shakedown vorig weekend kon nog toegeschreven worden aan een te scherpe deadline om de wagen klaar te krijgen. Ondertussen heeft Williams echter al een kwart van de beschikbare testgelegenheid voor het seizoen begint aan zich laten voorbijgaan en dat is genoeg om in het F1-circus het woord crisis te laten vallen.

Vice-teambaas Claire Williams liet maandag weten dat ze enorm ontgoocheld is maar dat dat nu eenmaal de situatie is waarin ze beland zijn. Ze wil ook geen herhaling van 2018 en ze geeft aan dat het team onder een enorme druk staat.

De geruchtenmolen draait ondertussen op volle toeren en volgens verschillende bronnen zal technisch directeur Paddy Lowe het gelag betalen als ook de nieuwe bolide een miskleun blijkt te zijn. De man die met Mercedes de grootste successen mocht vieren zit op dit moment bij Williams in de hoek waar de klappen vallen.

Maandag wilde Claire Williams tegenover ‘Motorsport’ niet reageren op vragen over haar technisch directeur. Het missen van twee testdagen hoeft geen ramp te zijn als Lowe alsnog een dijk van wagen kan afleveren. Als zijn team echter als laatste aan de testdagen begint en dan ook nog eens een trage auto aflevert zou de positie van de Brit onhoudbaar kunnen worden.

Volgens de laatste berichten uit het kamp van Williams zou de FW42 vandaag bij het ochtendgloren in Barcelona aankomen en mogen we de hem in de namiddag op de baan verwachten.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België