Williams hoopvol ondanks dramatische oefensessies op vrijdag

20 september 2014 — Nadat Williams in Italië nog als 'best of the rest' eindigde met een derde en vierde plaats, ziet het er in Singapore minder rooskleurig uit.


Williams kon op vrijdag weinig imponeren en moest telkens achteraan in de uitslag gezocht worden. Tijdens de eerste vrije training waren Massa en Bottas respectievelijk dertiende en vijftiende en tijdens de tweede vrije training konden ze enkel de staartteams Marussia en Catherham achter zich houden. Massa denkt dan ook dat er nog veel werk voor de boeg is.

“Het was een heel moeilijke dag omdat we moeite hadden om de balans van de wagen te vinden. We moeten dit vanavond oplossen, anders zal het nog een lastig weekend worden.”

Desalniettemin koestert Massa toch nog hoop.

“We zagen wat verbetering tussen de eerste en tweede vrije training, maar we moeten nog wat extra tijd vinden in de derde vrije training als we een bevredigende kwalificatie willen hebben. We wisten wel dat dit circuit onze wagen niet goed ligt, maar we hebben vandaag veel testen gedaan die ons morgen zullen helpen.”

Bottas verwacht ook een moeilijk weekend, maar zegt wel dat de vrije trainingen niet weergeven wat Williams in haar mars heeft.

“Vandaag was geen gemakkelijke dag voor ons omdat we van het begin al aan het worstelen waren met de balans van de wagen, in het bijzonder met de achterkant. Onze eerste doelstelling vanavond zal zijn om meer tijd te winnen op de superzachte band omdat we daar maar een halve seconde sneller op waren dan op de zachte, terwijl andere teams op de supersoft twee seconden sneller waren. Ik denk niet dat onze posities vandaag echt representatief zijn, maar de wagen is hier zeker niet zo gemakkelijk te besturen als tijdens de vorige races. Daarom moeten we hard werken om meer tijd te winnen.”

Williams staat derde in het constructeurskampioenschap met vijftien punten voorsprong op Ferrari dat het voorlopig heel goed doet in Singapore.

Geschreven door Boye Buyens

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België