Williams in 2020 met Renault-motoren?

06 juli 2019 — Volgens diverse media zou het Williams F1 team de overstap naar motoren van Renault willen maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

Ondanks het feit dat Williams de voorbije jaren over de dominante Mercedes-motor beschikte ging het van kwaad naar erger.  Vooral dit seizoen lijkt op een drama uit te draaien.

Na een dramatisch seizoensbegin lijkt Williams zelfs de kloof met de voorlaatste niet te kunnen dichten. De focus bij Williams lijkt dan ook nu al steeds meer op 2020 te liggen. Bovendien lijken er na het vertrek van Paddy Lowe ook nog heel wat andere wijzigingen op komst en daarbij is het best mogelijk dat Williams van motorleverancier verandert.

Volgens het Duitse ‘AutoBild’ zou Williams de overstap naar Renault-motoren willen maken. Voor Williams zou het een manier kunnen zijn om een nieuwe start te maken.

Momenteel gebruikt Williams nog steeds de Mercedes-motor maar in tegenstelling tot Mercedes lijkt Williams minder vermogen te genereren, iets dat mogelijk toe te schrijven is aan het feit dat Williams haar eigen aandrijflijn alsook versnellingsbak wil blijven gebruiken.

Indien Williams de overstap naar Renault-motoren maakt zou McLaren wel eens de omgekeerde wissel kunnen uitvoeren. McLaren reed jarenlang met Mercedes-motoren tot het verleid werd tot een avontuur met Honda. Het resultaat daarvan kennen we allemaal ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België