logo
 

Williams in zee met Oostenrijkse investeerder

20 november 2009 — De renstal Williams maakte vandaag bekend dat het een nieuwe investeerder heeft aangetrokken. Toto Wolff zal in 2010 opereren als officieel bestuurslid van Williams.

Om te beginnen is het zo dat Williams ons niet wist mee te delen hoeveel procent van de aandelen van de renstal Williams in handen zijn gekomen van de 37-jarige Wolff. Sir Frank Williams en Patrick Head hebben de aandelen van Williams altijd proberen in eigen handen te houden maar geweten is dat de sport vooral de laatste seizoenen veel geld heeft opgeslorpt van de teameigenaars en dat extra geld dus zeker welkom is. Uiteraard is een goede sponsor van groot belang maar als ook dat onvoldoende is geworden kan men maar best handelen zoals men nu bij Williams heeft gedaan.

Toto Wolff studeerde in 1994 af aan de Weense Economische Universiteit om vervolgens in 2004 zelf het zogenaamde Marchsixteen Investements op te richten. Wolff spreekt al snel vijf talen en zou momenteel in Engeland wonen en niet meer in Oostenrijk. Verder zou Wolff eerder ook al betrokken zijn geraakt in de motorsport want in 1992 nam hij deel aan het Oostenrijkse Rally Kampioenschap en aan de 24 uren van Dubai alwaar hij zelfs kon zegevieren. Het zal nog even afwachten worden om te weten te komen of Wolff ook Williams naar hogere oorden kan helpen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België