Williams: “Intense selectieprocedure voor 2019”

08 oktober 2018 — Claire Williams liet tegenover ‘Sky’ weten dat ze voor volgend jaar een intense selectieprocedure hanteren en dat er een aantal namen op haar lijst staan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsracing) op

Al vijftien zitjes in de Formule 1 hebben volgend jaar een nieuwe eigenaar gevonden maar bij Williams ligt alles nog open. Naar alle verwachting zal Sergey Sirotkin op een verlengd verblijf mogen rekenen bij de renstal uit Grove en zal Lance Stroll wellicht verhuizen naar Force India waar zijn vader de plak zwaait.

“We zijn aan een intense selectieprocedure bezig,” aldus Claire Williams bij ‘Sky.’ “We willen voor 2019 immers de juiste keuzes maken.”

De naam van huidig leider in het F2-kampioenschap George Russell is een naam die we dikwijls horen maar ook Esteban Ocon heeft toegegeven in onderhandeling te zijn met Williams.

“We hebben een aantal namen op onze lijst maar ik wil niet zeggen wie het zijn,” vertelt Claire Williams. “Er zijn nog veel mogelijkheden.”

De eens zo roemrijke formatie uit Grove is aan een rampseizoen bezig. In de jaren tachtig en negentig domineerden de mannen van Frank Williams mee de Formule 1 en zelfs in 2015 werden ze nog derde in het constructeurskampioenschap, vandaag leveren ze race na race een gevecht in de achterhoede.

“Dit is niet het jaar waarop we gehoopt hadden,” laat Williams weten. “Er wordt enorm hard gewerkt in de fabriek in Grove, zelfs werk wat je niet zou verwachten. Het gaat er niet enkel om van de raceauto’s competitief te maken, hoewel dat wel belangrijk is natuurlijk. Maar er kruipt ook een hoop werk in de cultuur en de structuur van het team waarvan we volgende jaar denken dat ze geknipt voor de job zullen zijn.”

“We willen niet enkel een team zijn dat overleeft maar we willen ook vooruit gaan. We kijken er naar uit wat de toekomst brengt,” besluit Claire Williams. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België