logo
 

“Williams kan Red Bull verslaan in het kampioenschap”

25 juli 2014 — Valtteri Bottas denkt dat Williams de Red Bulls nog kan inhalen in de strijd voor de tweede plaats in het constructeurs kampioenschap.


Zijn drie podium plaatsen, die samen goed zijn voor 91 punten, hebben al toegelaten om Williams boven Ferrari te laten springen en dit ondanks het feit dat Massa nog maar 30 punten heeft verzamelde dit seizoen.
Dat had Massa vooral te danken aan twee incidenten tijdens de eerste ronde van de voorbije twee races.

“Nu we in een goede positie zitten moeten we het gat met de Ferrari’s achter ons groter zien te maken, we mogen ook niet denken dat we Red Bull niet nog kunnen halen,” zei Bottas op donderdag. “Het is nog steeds een lang seizoen en als we met beide wagens tijdens de komende races in de punten finishen is het nog steeds mogelijk.”

Williams beschikt over de nodige snelheid, zo weet Bottas, maar dit seizoen is het zeer moeilijk omdat ook Mercedes zeer snel is.

“We kennen allemaal de circuits maar niemand weet wat er op kan gebeuren,” aldus Bottas.

“We hebben updates die genoeg downforce moeten genereren voor dit circuit,” voegt de Fin er aan toe, “We brachten het voorbije jaar heel wat updates, maar het verschil is dat ze dit seizoen écht een verschil opleveren.”

Bij Williams hadden ze nooit verwacht dat alle updates zoveel verbetering zouden brengen.

“We wisten dat het de goede richting uitging met alle veranderingen en dat we zouden verbeteren, maar misschien niet zo veel,” besluit de Fin.
Geschreven door Joren Vandergoten

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België