logo
 

Williams levert batterijen voor Formule E-kampioenschap

12 juni 2013 — Williams Advanced Engineering, dat deel uitmaakt van Williams, gaat batterijen leveren voor het nieuwe Formule E-kampioenschap.

image
Het Formule E-kampioenschap gaat normaal gezien van start vanaf volgend jaar. Het is een kampioenschap waarin met elektrische bolides wordt gereden en uiteraard is daar heel wat technologische ondersteuning voor nodig.

Williams Advanced Engineering zal dus de batterijen gaan leveren voor dat nieuw kampioenschap en daar zijn ze bij Williams uitermate trots op.

“We zijn zeer blij met onze samenwerking met Spark Racing Technology”, zei Frank Williams, de teambaas bij het Williams F1 team, in een persmededeling.  “Het Formule E-kampioenschap is een zeer interessante nieuwe serie. Het kampioenschap zal ook centraal staan in het groeiend belang van nieuwe technologieën in de autosport. Energiebesparing is voor Williams zeer belangrijk. We zijn vandaag de dag op heel wat verschillende markten actief, maar racen blijft wel onze belangrijkste activiteit.”

“Elektrische voertuigen worden steeds belangrijker in de automobielindustrie. De Formule E is voor Williams een uitstekende mogelijkheid om haar nieuwste ontwikkelingen op het vlak van batterijtechnologie te tonen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België