“Williams moet snel een schadevergoeding krijgen voor putdeksel-incident in Azerbeidzjan”

04 mei 2019 — Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan reed George Russell met zijn Williams F1-bolide over een losgekomen putdeksel waardoor er heel wat schade ontstond en de sessie geannuleerd werd. De promotor van de race wil nu dat Williams snel een schadevergoeding krijgt.

Dit bericht bekijken op Instagram

ߑ€ A loose drain cover brings FP1 to a early end in Baku ߚ© . #AzerbaijanGP ߇ư߇¿ #Formula1 #F1

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Promotor Arif Rahimov liet tegenover ‘Motorsport.com’ verstaan dat hij reeds een meeting met Claire Williams had. Volgens Rahimov was er wederzijds begrip voor het incident en is het vooral spijtig dat uitgerekend Williams het slachtoffer was van het incident, zeker gezien de vele problemen die de renstal dit seizoen al heeft gehad.

“We hebben onze verzekeringspolis nagekeken en de schade wordt volledig gedekt door onze verzekering,” aldus Rahimov. “Onze juridische afdeling staat in contact met de juridische afdeling van Williams. Alles zal vergoed worden.”

De verzekeraar van de organisatie zal dus opdraaien voor de schade die het Williams F1 team door het incident heeft opgelopen. Volgens de promotor werd aan de verzekeraar gevraagd om de schade zo snel mogelijk te regelen.

In 2017 vond er een gelijkaardig incident met Romain Grosjean in Maleisië plaats. Het Haas F1 team moest toen ruim een jaar op haar geld wachten.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België