logo
 

Williams mooi in de top tien

28 augustus 2010 — Spa was zoals zo vaak het decor van wisselende weersomstandigheden. Het was verraderlijk voor de iedereen, maar de Williams-rijders vertoonden een geweldige vorm door beiden in de top tien te eindigen. Markant hierbij is dat de strategiën gesplitst zijn bij beide rijders: Rubens Barrichello zal zijn 300ste GP op de harde banden starten, 'The Hulk' (Nico Hülkenberg) op de zachte bandensoort.

“Vandaag lieten we zien waar we toe in staat zijn. We worstelden een beetje met de set-ip vanmorgen, maar het team kwam met enkele geweldige ideeën voor de kwalificatie, en dat resulteerde in een mooie startplaats” aldus Barrichello.

“Ik ben erg gelukkig om vanaf de zevende plaats te kunnen starten. Ik beleef een geweldig weekend voor mijn 300ste race, samen met mijn familie en het team, en ik zal morgen mijn uterste best doe voor een goed resultat.”

image

Nico Hülkenberg bleef ook bijna foutloos en behaalde een erg mooie negende startplaats, nét voor Fernando Alonso.
“De uitkomst van vandaag is geweldig voor het team, met twee wagens in de top tien. Ik ben blij genoeg met mijn positie, zeker als je weet dat mijn laatste run in Q3 afgewerkt werd op een gebruikt setje zachte banden, die duidelijk over hun hogtepunt heen waren.”

“Net zoals de sessie vandaag denk ik dat het weer morgen erg wisselvallig zal zijn, maar om eerlijk te zijn voel ik me erg relaxed daarbij. Met die wisselvallige omstandigheden is het belangrijk om de situatie te nemen zoals ze is. Ons belangrijkste objectief is om een mooi aantal punten te scoren morgen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België