Williams ontkent samenwerking met Mercedes naar het voorbeeld van Haas

01 mei 2018 — Claire Williams ontkent de geruchten dat Williams in de toekomst een soort B-team van Mercedes wordt, naar het voorbeeld van de samenwerking tussen Haas en Ferrari.

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

Er doen geruchten de ronde dat Lawrence Stroll, vader van Williams-rijder Lance, aanstuurt op een samenwerking tussen Williams en Mercedes net zoals Ferrari en Haas dat doen. Door het maximaal aantal onderdelen te gebruiken van Mercedes zou de formatie uit Grove aanzienlijk kunnen besparen op het vlak van personeel.

Williams heeft altijd de reputatie gehad van onafhankelijk te zijn en dat ten alle koste te willen blijven. In tegenstelling tot de andere Mercedes-klant Force India gebruiken ze bij Williams nog steeds hun eigen versnellingsbak en Claire Williams laat weten dat ze die visie ook volgen in de toekomst.

“Ik weet niet waar die verhalen vandaan komen,” aldus Williams tegen ‘Motorsport’. “Wij zijn een constructeur, Frank (Williams) en Patrick (Head) hebben tientallen jaren gevochten voor onze onafhankelijkheid en dat hebben ze enorm goed gedaan. Een van mijn verantwoordelijkheden is dat werk verder te zetten, dat is heel belangrijk voor ons.”

Ze hebben er bij Williams nooit een geheim van gemaakt dat ze achter de plannen van Liberty Media staan om een budgetplafond in te voeren en de verdeling van de inkomsten te herbekijken. Zonder die ingrepen is het volgens Claire Williams niet meer leefbaar voor een privéteam als het hare.

“We blijven altijd proberen, dat is ook het leuke van de Formule 1. Elk jaar moet je je budget bekijken en er zeker van zijn dat je een gezond racebudget hebt voor het volgende jaar. Dat is niet anders dan vorig jaar of over tien jaar of dertig jaar, het is allemaal hetzelfde. Die dingen zijn niet veranderd.”

“Vorige week hebben we onze jaarresultaten bekendgemaakt en die waren positief, niemand hoeft zich op dit moment zorgen te maken over Williams. We moeten echter de voorstellen voor 2021 kennen. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat dat niet enkel ongelofelijk belangrijk is voor ons team maar ook voor de toekomst van de sport,” besluit Williams. 
Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België